The Jazzpainter of Amsterdam

Speaking Frankly about the making of ‘Frankly Speaking’

Terug gevonden oude opnames

Eind jaren ’80 was Ben Waalwijk co-writer, producer en muzikant op de plaat ‘Springtime in Amsterdam’ van Wally Tax. Frank solliciteerde bij deze band, althans hij zei bij de auditie: ‘Ik speel niet voor, het is graag of niet!’ en werd op basis van deze brutaliteit aangenomen door Ben Waalwijk. Later maakte hij deel uit van Ben Waalwijks band ‘Nachtleven’ en speelde hij vele jaren ieder jaar met hem op het Ballonfeest in Paradiso van het Ballongezelschap uit Ruigoord.

Hier zijn twee links: van een tv-optreden op AT5 bij Diewertje Blok, helaas van slechte beeldkwaliteit, want van de tv-opgenomen. En een optreden op de VPRO-radio, met tussendoor gepraat over Dizzy Gillespie die de dag ervoor was overleden. Dit optreden is van uitstekende kwaliteit. Opvallend is dat het onmiskenbaar Frank Paavo is, die toen ook al een eigen sound had en de kwaliteit van Ben Waalwijks zang en pianospel.

Frank Paavo met Ben Waalwijk (Band Nachtleven) op At5

Nachtleven op de VPRO radio in 1993

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: