The Jazzpainter of Amsterdam

Speaking Frankly about the making of ‘Frankly Speaking’

Sunday’s Jazz at Coffee Trails

Op zondag 30 oktober is FRANK PAAVO de nieuwe host op de Sunday’s Jazz at Coffee Trails. Er is een Jazz sessie voor profs, semiprofs en getalenteerde amateurs voorafgegaan door een concertje. Backline aanwezig voor zangers. De middag is van 14:00 – 17:00. Toegang is gratis. Adres van Coffee Trails: Johan van Hasseltweg 112, Amsterdam-Noord.

Line Up:

Frank Paavo – saxofoon

Cajan Witmer – piano

Hans Ruigrok – bass


Foto: Dingena Mol

Frank Paavo – Saxofoon

Saxofonist/ componist Frank Paavo, bekend als ‘de Jazzpainter van Amsterdam’, componeert dansbare hardbob.

Horace Silver en Monk zijn nooit ver weg. Paavo’s muziek is verrassend, doorleefd, in een jasje van bedrieglijke eenvoud en humor.

 ‘Muziek geladen met positieve energie die voor iedereen toegankelijk is.’ Hans Mantel

‘Frank is niet alleen een smaakvolle componist en saxofonist, maar heeft ook het talent zich te omringen met fijne musici die zijn muziek prachtig uitvoeren.’ Tineke Postma

Cajan Witmer – piano/ keyboards

Cajan Witmer studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam. Sinds 2005 was hij enkele jaren docent aan het Conservatorium in Groningen.

De afgelopen 35 jaar speelde Cajan met talrijke Jazz en Latin formaties in binnen- en buitenland. Daarnaast ontwikkelde hij zich als arrangeur en componist. 

Cajan werkte mee aan vele CD’s als instrumentalist en muzikaal leider.

Hans Ruigrok – bas

Bassist Hans Ruigrok is de ultieme bas-routinier en heeft zo’n beetje iedere jazzsaxofonist en zanger(es) van naam in Nederland begeleid 

Na het afronden an zijn studie aan het conservatorium in 1986 toerde Hans Ruigrok (1955) 7 jaar door est Europa met het Glenn Miller orkest van Wil Salden.

Hij speelde ondermeer met Max Teawhistle, Big Jay McNeely, Georgie Fame, Johhnu Meijer, Boll Jan Froger, Rinus Groeneveld, Wouter Kiers en vele anderen.Teens runde Hans jarenlang Jazzcafe ’t Geveltje in Amsterdam waar op de vrijdagavond legendarische jazz sessies plaatsvonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: